Tart od šparoga

Tart od šparoga

1 lisnato tijesto
2 vezice uzgojenih šparoga
1 režanj češnjaka
korica 1 limuna
vrhnje za kuhanje
1 jaje
svježi kravlji sir & svježi kozji sir (po pola od svakoga)
tvrdi kozji sir
sol, papar
Dopo Dropo ulje sjemenki grožđa

Lisnato tijesto razvaljamo u pravokutnik na veličinu protvana. Lagano urežemo (ne do kraja) rub tijesta – cca 1,5 cm od ruba – kako bi nam se korica lijepo digla.
Umiješamo svježe sireve, vrhnje za kuhanje, sol, papar, limunovu koricu, protisnemo jedan režanj češnjaka i dodamo jedno jaje. Sve izradimo u glatku smjesu, koju rasporedimo po lisnatom tijestu, pazeći da ne pređemo preko označenih rubova. Na to poslažemo šparoge koje smo prethodno oprali i odrezali im donji, tvrdi dio stabljike. Na tart naribamo tvrdi kozji sir i lagano pokapamo Dopo Dropo uljem. Tart pečemo 30ak min na 180 stupnjeva.