Sitna riba

Sitna riba

Ne znamo za vas, ali nama nema ništa ljepše nego otići na plac i, ukoliko imamo sreće, “uhvatiti” kilu gavuna/girica ili neku drugu sitnu ribu te je pripremiti za ručak. Ovo je zicer jelo, jednako popularno kod djece i odraslih – čisti comfort food podignut na malo višu i zdraviju razinu.

Sastojci

  • 1 kg sitne ribe
  • brašno – bijelo/pirovo (kako volite) pomiješano s malo Dopo Dropo brašna od sjemenki grožđa za hrskavost
  • suha mješavina začinskog bilja (po želji)
  • suncokretovo ulje za prženje s dobrim mlazom Dopo Dropo ulja sjemenki groža crvenih sorti
  • cvijet soli – ninske, paške – koje god volite i imate doma

Metoda

Osušenu sitnu ribu uvaljati u mješavinu brašna i začinskog bilja. Otresti višak brašna i staviti u vruću mješavinu ulja (količina ulja mora biti dostatna da dobro prekrije dno tave). Peći 3-4 minute, ovisno o veličini ribica., dok ne postanu hrskave. Ispečene zlatnožute ribice ocijediti na kuhinjskom ručniku kao bi se upio višak ulja. Posoliti još tople, po želji pokapati limunovim sokom i idealno servirati vruće uz Dopo Dropo majonezu.