Shakshuka

Shakshuka

3 žlice Dopo Dropo ulja
1 poriluk, prepolovljen i narezan na tanke ploške
3 režnja češnjaka, tanko narezana
1 žličica kumina
malo svježeg kopra
1 žličica slatke/ljute paprike
1 konzerva cherry rajčice, grubo nasjeckana
200 gr mladog boba (u mahuni)
4 jaja
sol, papar

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte poriluk. Lagano kuhajte dok ne omekša, oko 10 minuta. Dodajte češnjak i kopar pa kuhajte dok ne omekša, 1 do 2 minute. Mladi bob očistite kao mahune pa blanširajte 5 minuta u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite i ubacite u umak. Pirjajte 5 minuta. Umiješajte kumin i crvenu papriku. Ulijte rajčice i začinite sa soli paprom pa pirjajte dok se rajčice ne zgusnu, oko 10 minuta.

Nježno razbijte jaja u tavu preko rajčica. Začinite jaja solju i paprom. Pecite dok se jaja ne stegnu, 7 do 10 minuta.

Poslužite toplo s par kapi Dopo Dropo ulja.