Rižoto s grožđem

Rižoto s grožđem

SASTOJCI

  • 350 gr vialone nano riže
  • 400 gr bijelog grožđa
  • 150 gr slatke gorgonzole
  • 2 žlice mascarpone sira
  • Dopo Dropo ulje
  • luk, češnjak
  • sol, papar

U tavi za rižoto stavite Dopo Dropo ulje i na laganoj vatri prijajte luk i češnjak te dodajte rižu pa miješajte dok ne postane prozirna.

Bobice grožda narežite na pola i očistite od koštice te izblendajte dok ne dobijete sok. Taj sok pomalo dodajte u rižoto te miješajte dok se ne počne zgušnjavati. 

Nakon 15ak min dodajte gorgonzolu i dobro umiješajte. Kad je riža gotova, dodajte mascarpone, ponovno dobro promiješajte i pustite 2 min da odstoji. Servirajte sa svježim grožđem i par kapi Dopo Dropo ulja.