Pizza

Pizza

Zdrava pizza možda zvuči kao oksimoron, ali ju je zaista moguće napraviti. Ključ je odabiru namirnica, koje moraju biti svježe i u sezoni. Ova pizza s uljem sjemenki grožđa idealna je brza večera preka tjedna, a djeca će ju obožavati. 

Dopo Dropo hladno prešano ulje sjemenki grožđa koristite u tijestu te pokapajte po pizzi prije pečenja. Naravno, slobodno dodate još koju kap po netom pečenoj pizzi.

Tijesto

  • tijesto za 2 pizze
  • 250 gr brašna
  • pola vrećice kvasca
  • 140 ml vode
  • žličica #dopodropo ulja
  • malo soli

    Sastojci
  • umak od rajčice
  • zlatni šampinjoni
  • cherry rajčice
  • šparoge
  • šunka/pršut po izboru
  • mozzarella

Metoda 

Umijesite sve sastojke za tijesto dok ne dobijete mekano tijesto (cca 3 min), poravnajte ga i pobrašnite s obje strane. Razvucite tijesto rukom ili za tanku pizzu razvaljajte valjkom.
Razmažite umak od rajčice, dodajte gljive, rajčice i šparoge. Pokapajte Dopo Dropo uljem sjemenki grožđa i pecite na prethodno zagrijanom pekaču za pizzu u pećnici na 220 stupnjeva 10-15 min.
Na vruću pizzu dodajte šunku/pršut i mozzarellu te odmah poslužite.