Pita od jabuka

Pita od jabuka

Dopo Dropo ulje izvrsno funkcionira u voćnim i čokoladnim desertima. Ukoliko ga kombinirate s Dopo Dropo brašnom u tijestu /biskvitu, uspjeh vam je zajamčen! Jednostavan tart od jabuka pripremite s uljem sjemenki grožđa i dobit ćete ukusniju i zdraviju inačicu ovog popularnog kolača.

Za tijesto

  • 270 gr brašna (pola pirovog, pola običnog)
  • 1 jaje
  • malo soli
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 2 velike žlice maslaca
  • 80 ml Dopo Dropo ulja bijelih sorti
  • 1-2 žlice hladne vode
  • 1 žlica kiselog vrhnja ili grčkog jogurta 
  • limunova korica

 

Nadjev

  • sok jednog limuna
  • 5 jabuka
  • smeđi šećer po volji
  • cimet 

Metoda 

Prosijati brašno i sol u veliku posudu. Dodati Dopo Dropo ulje sjemenki grožđa i maslac. Umijesiti tijesto mikserom. Dodati jaje i jogurt i polako dodavati vodu tako da se tijesto oblikuje u kuglu. Umotati u prozirnu foliju i ohladiti u hladnjaku najmanje 15 min. Razvući tijesto na pola cm debljine između 2 lista papira za pečenje.     Staviti tijesto u okrugli pleh veličine 22-23 cm. Tijesto pritisnuti uz dno te izbosti vilicom. Pritisnuti rubove i odrezati višak.

Nadjev

Zagrijati pećnicu na 170 stupnjeva. Narezati jabuke na tanke ploške, pokapati limunom da ne oksidiraju, dodati šećera i cimeta po želji. Jabuke rasporediti ravnomjerno po tijestu i peći 45-50 min.