Pesto od bučinih sjemenki

Pesto od bučinih sjemenki

Prvo istostirajte 1/2 šalice bučinih sjemenki nekoliko minuta na suhoj tavi. Neka se samo malo zagriju. Maknite tavu s izvora topline, dodajte malo #dopodropo ulja sjemenki grožđa i par režnjeva narezanog češnjaka. Stavite na tanjur i pustite da se ohladi.
U blender stavite svježe listove bosiljka, peršina, kopra ili bilo kojeg drugog začinskog bilja prema želji. Dodajte pola šalice naribanog sira Parmigiano Reggiano i pola šalice finog ulja (maslinovo možete pomiješati s uljem sjemenki grožđa). Dodajte pržene bučine sjemenke i češnjak, soli i papar te izblendajte. U međuvremenu stavite kuhati tjesteninu. Kada je tjestenina gotova, procijedite, ali sačuvajte 1/4 šalice vode tjestenine. Ubacite u tavu tjesteninu s nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala i dovoljno pesta da se tjestenina dobro obloži.