Pasta primavera

Pasta primavera

Pasta primavera je kultni recept za pripremu tjestenine, a radi se o brzom, zdravom i balansiranom obroku.

  • 2 maca šparoga
  • 2 žlice Dopo Dropo ulja
  • ¾ šalice graška
  • 2 tanko narezana mlada luka, samo bijeli dio
  • 2 režnja češnjaka, 
  • ½ žličice fine morske soli, po potrebi i više
  • crni papar 
  • limunova korica
  • špageti
  • ribani Parmigiano-Reggiano, na sobnoj temperaturi

Metoda 

Otopite maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte snažni grašak, šparoge, grašak i mladi luk. Kuhajte dok povrće jedva omekša (ali ne premekano ili kašasto), 3 do 4 minute. Umiješajte češnjak i kuhajte još 1 minutu. Začinite solju i paprom; Staviti na stranu.

Ubacite tjesteninu u kipuću vodu i kuhajte dok ne bude al dente. Tjesteninu prebacite u posudu s povrćem. Dodajte malo vode u kojoj se tjesetenina kuhala. Naribajte Parmigiano-Reggiano i limunovu koricu. Po potrebi obilno začinite solju i paprom.