Panzanella

Panzanella

Ponekad su najjednostavnije stvari najfinije. Sočne zrele rajčice, mrva soli, kruh i #dopodropo ulje sjemenki grožđa

 

par šnita starog kruha

  • Dopo Dropo ulje sjemenki grožđa
  • 1 ljubičasta kapula
  • cvijet soli i svježe mljeveni papar 
  • 20ak rajčica – raznih boja i veličina
  • dobra kvasina
  • svježi bosiljak, origano – po želji

Metoda 

Prvo pripremite kruh. Narežite ga na kocke ili rastrgajte rukama, dobro nauljite uljem po želji i malo umasirajte da se ulje upije. Tostirati možete na tavi ili u pećnici na 140 stupnjeva – dok ne postane zlatni i hrskavi.

Narežite luk, posolite ga i stavite da odstoji 10ak minuta. To će ga fino ublažiti.

Neka vam rajčice budu sobne temperature. Narežite ih na kriške /kako god volite/, dodajte luk i obilato zalijte uljem. Već par kapljica Dopo Dropo ulja sjemenki grožđa će učiniti razliku. Malo kvasine, sol i papar po želji, svježi bosljak i/ili origano. 

Dodajte preprženi kruh i preokrenite rukama par puta da sve sve dobro izmiješa. Ostavite 10 minuta pa poslužite.