Nešto naše

Nešto naše

Dopo Dropo je projekt zaljubljenika u prirodu i gastronomskih entuzijasta koji su svoje karijere ostvarili u području financijskog savjetovanja. U jednom trenutku života odlučili su da žele vlastita sredstva uložiti u proizvodnju nečeg prirodnog.

Dopo Dropo je projekt koji je organski rastao i razvijao se u više smjerova da bi na kraju postao ovo što je danas. Tijekom cijele priče postao je NEŠTO NAŠE što odražava naše zajedničke vrijednosti i stavove prema životu, nešto što želimo ostaviti iza sebe u nasljeđe i s čime na kraju dana ponosni dolazimo svojim obiteljima.

Dopo Dropo je naša priča o stvaranju nove vrijednosti, brizi za održivost te životu u skladu s prirodom i njenim ciklusima. Puni nas pozitivnom energijom, vraća u balans i podsjeća na važnost nematerijalnoga.”

Nadja, Marko, Krešimir, Marko

dopo-dropo-nešto-naše-tim
hladno-prešano-ulje-dopo-dropo

Simbol života

Sjemenke grožđa, koje čine drop, nusproizvod su, ali i visokovrijedna sirovina koja ostaje pri prozivodnji vina. Mehaničkim postupkom se usitnjavaju te se njihovim hladnim prešanjem dobiva ekstrakt ulja.

Ulje sjemenki grožđa je u nijansama žute, zelene i svijetlo smeđe boje, ovisno od kojeg grožđa nastaje.

Baršunaste je teksture, lagano i finog orašastog okusa. 

Glavni kemijski sastojci ulja sjemenki grožđa su: linolna kiselina (omega6), oleinska kiselina (omega9), vitamin E, beta-karoten te palmitinska, stearinska i palmitoleinska kiselina.

Kap užitka

Vrhunska je namirnica prisutna u restoranskim kuhinjama diljem svijeta. Konoseri su ulje sjemenki grožđa prepoznali kao nezamjenjiv sastojak savršene domaće majoneze kojoj dodaje baršunastu teksturu. Svojim orašastim okusom odličan je dodatak u pripremi granole, zdravih kolača za doručak te tijesta za kruh, pizzu ili focacciu. Primjena u gastronomiji je raznolika, a mi vam donosimo ideje kako ulje sjemenki gožđa koristiti u svakodnevnom životu.

Kap zdravlja

Tajni je sastojak vrlo hranjivih krema jer je prepuno blagotovornih prirodnih elementa te je snažan antioksidans. Potiče cirkulaciju, opušta mišiće, osnažuje imunitet i djeluje antibakterijski. Učvršćuje i tonira kožu, štiti od štetnog utjecaja sunčevih zraka, sprječava pojavu prištića, bora i strija. Balansira lučenje sebuma. Koristi se protiv celulita, proširenih i ispucalih kapilara te proširenih pora na koži. Potiče rast gušće, duže i mekše kose.

Dragi ljudi o Dopo Dropo

dopo-dropo-prešano-ulje-sjemenki-grožđa