Apricot and rosemary bundt cake

Apricot and rosemary bundt cake

Jeste li ste već probali staviti #dopodropo ulje u kolače?
Mi to stalno radimo jer Dopo Dropo #uljesjemenkigrozda daje prefinu orašastu notu.
Jednostavno dio masnoće zamijenite našim uljem, npr. ukoliko u recept ide 1 dcl maslinovog ulja, isto se može zamijeniti i Dopo Dropo uljem, ali ne nužno u cijelom omjeru.

Tijesto

  • 100 gr maslaca i malo Dopo Dropo ulja sjemenki grožđa
  • 1 šalica brašna od badema Nutrigold
  • 10 marelica narezanih na ploške
  • prstohvat soli
  • 1/2 šalice meda
  • 3 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 šalica brašna 
  • 1 1/2 žličice praška za pecivo
  • 2 žlice amaretta (po želji)
  • grančica ružmarina

Metoda 

Izradite maslac i #dopodropo ulje sa sitno narezanim ružmarinom i medom, dodajte jaja, vaniliju pa umiješajte i sve suhe sastojke. Na kraju dodajte marelice i malo amaretta. Na dno kalupa u kojem ćete peći kolač posipajte blanširane bademe u listićima pa ulijte smjesu. Pecite 40ak min na 180 stupnjeva. 

Servirajte s grčkim jogurtom i svježim marelicama.