Kremasta palenta s kobasicama

Kremasta palenta s kobasicama

Ovaj recept je idealan za brzi ručak tijekom radnog tjedna. Osim što je jednostavan za napraviti, spada u kategoriju zdravi #comfortfood 

Instant palentu kuhajte prema uputstvima, ali dio vode zamijenite mlijekom. Kad se palenta krene kuhati, dodajte maslac i mascarpone za kremoznost.
Svježe kobasice su super zamjena za mljeveno meso jer su već začinjene. Jedostavno ih izvadite iz opne, raskomadajte i bacite na tavu. Nakon što se lijepo preprže izvadite ih na tanjur, a u tu istu tavu – na finu masnoću koju su kobasice pustile – ubacite gljive. Bilo koja vrsta gljiva funkcionira – vrganji, lisičarke, trube, šampinjoni, shitake, bukovače. Gljive pirjajte na jakoj vatri, a kad se lijepo karameliziraju, dodajte malo soli i papra, #dopodropoulja i šaku miješanog svježeg začinskog bilja – npr. peršin, kopar, timijan, vlasac.
Vratite kobasice u tavu i sve provrtitr još par minuta da se sjedini.
Servirajte preko tople palente i pokapajte s još malo ulja.