Keksi s čokoladom

Keksi s čokoladom

TIJESTO
2 jaja
250 gr šećera u prahu
60 gr kakao praha @nutrigold.hr
110 ml ulja (maslinovo + Dopo Dropo)
2 žlice korice od naranče
2 žličice ekstrakta vanilije
1 žličica soli
1/2 žličice cimeta
1/4 žličice muškatnog oraščića
300 gr brašna 00
50 gr Dopo dropo brašna

PRELJEV
80 ml vrhnja za šlag
160 g tamne čokolade

Umiješajte sve sastojke za tijesto osim brašna i praška za pecivo u dobro povezanu smjesu. Pomalo dodajte brašno dok ne dobijete čvrsto tijesto.
Formirajte kuglice veličine 4 cm (najjednostavnije sa žlicom za sladoled) i pecite 10 min na 160 stupnjeva. Gotove kekse ostavite na limu za pečenje par minuta da se malo ohlade i stisnu, pa ih prebacite na tanjur dok se potpuno ne ohlade.

Za preljev ugrijte vrhnje za šlag gotovo dok ne zakipi te prelijte preko usitnjene čokolade. Potpuno hladne kekse umočite u čokoladi i ostavite da se ohlade.