Kap užitka

Gastronomi su ulje sjemenki grožđa prepoznali kao nezamjenjiv sastojak u kuhinji.

Primjena u gastronomiji je raznolika, a mi vam donosimo ideje kako ulje sjemenki gožđa koristiti u svakodnevnom životu.

 

Fini lagano vinsko-orašasti okus daje mu raznoliku primjenu u gastronomiji, od pripreme majoneza baršunaste teksture do korištenja u različitim preljevima, salatama, kao dodatak u pripremi tijesta za kruh, focacciu ili pizzu te za pirjanje, pečenje i prženje jela od mesa, ribe i povrća.



Kroz godine poslovanja, moj restoran Pelegrini postao je prepoznatljiv po brojnim suradnjama s hrvatskim proizvođačima. Dopo Dropo se savršeno uklapa u našu kulinarsku filozofiju jer je okus lokalnog kralj naše kuhinje. Čovjek treba biti svjestan svojeg okruženja. Upravo zbog toga neprestano radimo na povećanju mreže lokalnih proizvođača kao jedne od okosnica naše kuhinje.

Rudolf Štefan
Pelegrini, Šibenik – chef & vlasnik

RECEPTI

toskanska salata od rajčica i kruha…

pita od blitve uvrštena na listu zaštićenih kulturnih dobara…

recept za zdravu pizza…

za zdravi početak dana…

s ružmarinom i krupnom soli…

domaća, baršunasta, najfinija…

SASTAV

Studije su pokazale da hladno prešano ulje sjemenki grožđa može povisiti dobar kolesterol, a smanjiti loš kolesterol i trigliceride, te posljedično smanjiti rizik od srčanih bolesti, moždanog udara i dijabetesa.

70%

Omega 6

20%

Omega 9

Antioksidansi

Vitamin E