Granola je idealno rješenje za doručak ili zdravi snack, a koja se sastoji od zobenih pahuljica, orašastih plodova i napuhanih žitarica (poput prosa, riže, kvinoje, amaranta) te meda i ulja koji služe kao sredstvo povezivanja. Mi vam predlažemo da dodate ulje sjemenki grožđa, koje će osim orašastih nota, obogatiti vaš doručak i zdravim omega6 i omega9 masnim kiselinama te vitaminom E.
Peče se dok ne bude hrskava i zlatno smeđa, a tijekom procesa pečenja, smjesa se miješa kako se ne bi previše ispekla ili slijepila.
U pečenu i ohlađenu granolu možete dodati i sušeno voće, kao što su grožđice, datulje ili marelice pa čak čokoladu.
Granola se jede u kombinaciji s jogurtom, medom i svježim voćem, a naš prijedlog je da ju poslužite uz par kapi ulja od sjemenki grožđa.
Granolu možete posipati po raznim pecivima, desertima ili sladoledu.