POSTUPAK
U velikoj zdjeli pomiješajte kvasac i vodu dok se kvasac ne rastopi. Dodajte pola oštrog brašna i miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu poput one za palačinke. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite dok se ne digne. Kad se smjesa počne spuštati (nakon jedno sat vremena na toplom), umijesite ostalih 500 gr oštrog brašna, brasšno sjemenki grožđa i sitnu sol. Izradite u glatko tijesto i prebacite u čistu zdjelu koju ste nauljili te ostavite da se diže još 1 sat. Vaše tijesto će u ovom trenutku ponovo narasti pa ga treba premijesiti. Takvo tijesto je spremno za korištenje ili ga možete pohraniti preko noći u frižideru.
Nauljite ruke i u posudu za pečenje stavite masni papir. Uzmite tijesto i oblikujte ga u kupolu. Stavite ga u posudu za pečenje i dobro nauljite uljem sjemenki grožđa, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže na toplom mjestu.
Zagrijte pećnicu na 200C stupnjeva. Kad je tijesto naraslo za trećinu, maknite foliju te s nauljenim rukama lagano pritišćite tijesto tako da stvarate rupice na površini. Posipajte s krupnom morskom soli i ružmarinom. Pecite 45-60 minuta.