Chocolate cake with sesame

Chocolate cake with sesame

Ako se možete strpiti, ostavite ga da odstoji par sati i poslužite uz sladoled od vanilije.

Tijesto

  • 2 velike zrele banane 
  • 60 ml Dopo Dropo ulja
  • 50 gr tahinija
  • 1 veliko jaje (na sobnoj temperaturi)
  • 50 gr mekog smeđeg šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 60 gr brašna
  • 25 gr kakaa
  • ¼ žličica fine morske soli
  • ½ žličica sode bikarbone
  • 1 – 2 žličice sjemenki sezama (za posipanje odozgo)

 

Metoda

Zagrijte pećnicu na 170 ° C. 

Ogulite banane i zgnječite ih, zatim umiješajte tahini, Dopo Dropo ulje, jaje i na kraju šećer i vaniliju.

Pomiješajte i prosijte brašno, kakao, soda bikarbonu i sol te polako umiješajte u tijesto. 

Dodajte tijesto u pripremljeni lim zaglađujući vrh i pospite sjemenkama sezama.

Pecite 45-50 minuta dok se ne digne i ne stegne. Kolač vam možda ima pukotine na vrhu, ali to nije važno.