Tijesto
- 2 velike zrele banane
- 60 ml Dopo Dropo ulja
- 50 gr tahinija
- 1 veliko jaje (na sobnoj temperaturi)
- 50 gr mekog smeđeg šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 60 gr brašna
- 25 gr kakaa
- ¼ žličica fine morske soli
- ½ žličica sode bikarbone
- 1 – 2 žličice sjemenki sezama (za posipanje odozgo)
Metoda
Zagrijte pećnicu na 170 ° C.
Ogulite banane i zgnječite ih, zatim umiješajte tahini, Dopo Dropo ulje, jaje i na kraju šećer i vaniliju.
Pomiješajte i prosijte brašno, kakao, soda bikarbonu i sol te polako umiješajte u tijesto.
Dodajte tijesto u pripremljeni lim zaglađujući vrh i pospite sjemenkama sezama.
Pecite 45-50 minuta dok se ne digne i ne stegne. Kolač vam možda ima pukotine na vrhu, ali to nije važno.