Cherry clafoutis

Cherry clafoutis

Clafoutis potječe iz regije Limousin u Francuskoj, a iako su trešnje tradicionalne, postoje brojne varijacije korištenja drugog voća.

  • Dopo Dropo ulje sjemenki grožđa 
  • 1 žlica šećera 
  • 300 g trešanja 
  • brašno od badema
  • šećer u prahu

 

Tijesto

  • 60 g brašna 
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 3 jaja 
  • 60 g šećera 
  • 300 ml mlijeka 
  • ½ žličice ekstrakta vanilije

Metoda 

Pomiješajte sve sastojke za tijesto dok smjesa ne postane potpuno glatka, a zatim ostavite sa strane 20 do 30 minuta.

U međuvremenu namažite posudu za pečenje Dopo Dropo uljem, a zatim pospite šećerom.

Trešnje umiješajte s bademovim brašnom i stavite (po želji bez koštica) na dno posude.

Prelijte tijestom. Stavite u pećnicu da se peče otprilike 30 do 35 minuta ili dok ne nabubri i ne porumeni.

Pospite clafoutis šećerom u prahu i poslužite mlako.